Un spectacol de culoare și admirabilă interpretare în care se împletesc muzica folclorului românesc, swing, manouche, chansonetă și jazz

Pe scena Centrului Cultural Lira, proaspăt renovat, de la ora 18, vor urca Anca Sigartău și Emy Drăgoi, într-un spectacol dedicat Zilei Naționale. Jazz, romanțe, muzică interbelică, acordeon, pian. Toate sunetele împletite magistral de Emy Drăgoi și atinse de talentul Ancăi.

Emy Drăgoi aduce în faţa publicului, alături de invitaţii săi, un gen de muzică pe care el însuşi îl apreciază- jazz manouche- şi pe care ştie să-l facă accesibil atât pentru ascultătorul bun cunoscător al muzicii, cât şi pentru acela care se lasă doar purtat de muzică.

Considerat cel mai bun acordeonist de jazz al momentului, Emy Drăgoi interpretează cu mare virtuozitate piese din repertoriul marelui chitarist francez de jazz, compozitor şi şef de orchestră Django Reinhardt şi a celebrului  violonist Stephane Grapelli, dar şi improvizaţii  pe a căror scriitură componistică şi-a pus el însuşi semnătura,  reuşind să integreze, cu mare fineţe,  teme ale foclorului românesc şi ale muzicii  lăutăreşti,  cu care a crescut în familia de muzicieni din  care provine şi care l-au însoţit în toate proiectele artistice pe care le-a iniţiat.

Un spectacol eveniment, care pune alaturi doi artisti completi: Anca Sigartau si Emy Dragoi.

Ipostaza in care Anca Sigartau se prezinta publicului poate fi una inedita, dar ea este pe deplin justificata de back-ground-ul ei artistic. Putini stiu ca actrita, un nume consacrat pe scena de teatru si in filmografia romaneasca, cu numeroase prezente la radio si televiziune are de fapt o pregatire muzicala solida si legaturi nu doar tangentiale cu muzica.

Please follow and like us:
0
Romania Amour Toujour Anca Sigartau & Emy Dragoi
Tagged on:                         

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *